Юсейн Болт, който стана първият лекоатлет, спечелил бяганията на 100 и 200 метра на две поредни Олимпиади, призова журналистите да го наричат "Живата легенда".

"От днес ме наричайте "Живата легенда". Ако не видя това във вашите вестници, то повече не ме търсете за интервюта", каза Болт на среднощната си пресконференция на олимпийския стадион в
Лондон.

Спринтьорът от Ямайка дори се закани да не дава интервюта, ако репортерите не се обръщат към него с това прозвище. Той се постави в "една категория" с боксовата легенда Мохамед Али, най-великия баскетболист Майкъл Джордън и реге звездата от Ямайка Боб Марли.

Болт се изказа доста неласкаво за друг голям лекоатлет Карл Люис от миналото.

"Не уважавам Карл Люис заради нещата, които говори за другите лекоатлети. Загубих цялото си уважение към него. Той просто търси внимание, защото никой не говори вече за него", каза олимпийския шампион от Пекин и Лондон.

Болт добави, че никога не би стартирал на 400 метра, защото ненавижда тази дистанция."На мен и 200 метра не ми харесва много, а вие ми говорите за 400. Ненавиждам тази дисциплина и никога няма да бягам на 400 метра", каза Болт.

Спринтьорът не мисли още за следващата Олимпиада в Рио де Жанейро, но се съмнява, че ще бъде в кондиция за медали и на игрите след четири години.

"През 2016 година ще бъда на 30 години, което е доста сериозна възраст. За мен Рио 2016 изглежда Мисия невъзможна", заяви Болт.