Изказвания на българските волейболисти при завръщането им в София след участието на олимпийските игри в Лондон:

Владимир Николов: Искахме да се представим достойно и смятам, че го постигнахме. Беше привилегия да имаме камило Плачи в треньорския щаб на отбора. Явихме се с най-добрите състезатели, които имаха желание да играят на олимпийските игри. Класирахме се сред първите четири на двата най-силни турнира в света.

Тодор Скримов: България не е била в топ четири на Олимпиада от много време и това ни мотивираше. В мача с Русия - те бяха по-опитни и натиснаха във важните моменти на сервис. Ласкае ме това, че ме смятат за откритието на Олимпиадата. Случи ми се, но не съм направил нещо кой знае какво. Очаквайте да даваме всичко от себе си, не мога друго да обещая.

Теодор Салпаров: Виждаше се, че всеки един иска да направи повече за другия. Почнахме да играем с желание и увереност. Съжаляваме, че изпуснахме шанса да вземе медал, но с оглед на очакванията това четвърто място е равносилно на медал. На Тодор Скримов му предложиха да стане капитан на клубния си отбор, а той е едва на 22 години. Не сме се чували с Матей Казийски, но съм сигурен, че и той, и Андрей Жеков се радват за нас. Върнахме си го на поляците, а тръгнахме без никакви очаквания. В олимпийското село поляците гледаха на другата страна, не ни поздравяваха, но съдбата си връща - един хубав бой им хвърлихме. Ако бяхме издържали на посрещане срещу Италия, щяхме да вземем и медал.

Цветан Соколов: Имаше моменти, в които не трябваше да бъркаме, но ние бъркахме. Сега осъзнаваме какво сме постигнали. Щастливи сме, чезарадвахме хората, но аз не съм доволен. Можехме още повече да направим. Борихме се на полуфинала и за третото място, но много малко не ни достигна и във важните моменти се пречупихме. Малко време ни трябва да осъзнаем какво трябва да правим. Когато играта ни тръгне, няма кой да ни спре.