Организаторите на Олимпиадата в Лондон обявиха за продан над 2000 реликви от нея, като знамена използвани в парада на  спортистите или копия, хвърляни на състезания, съобщи Асошиейтед прес.

Българският флаг, който бе носен от Йордан Йовчев по време на откриващата церемония на Олимпиадата в Лондон също бе пуснат на търг от официалния сайт на игрите. До момента най-високата оферта за трикольора е 605 паунда, като до края на търга остават малко повече от два часа.

За продан се предлага и екземплярът от книгата "Островът на чудесата", от която Джоан Роулинг чете на церемонията за  откриването на игрите на 27 юли. Нейната цена достигна 1066  британски лири, като само преди няколко дена тя струваше 1 лира.

Сред другите предложения са сърп, използван в церемонията за откриването, шапка на Мери Попинс с електрически крушки, протестен лозунг на суфражетка.

Търгът предлага и исторически реликви от Олимпиади, но те садоста по-скъпи. Факел от алуминий от Олимпиадата в Лондон през  1948 г. се продава с начална цена 14 000 лири (21 970 щатски долара).

Получената сума ще се използва за покриване на разходите за организиране на игрите.

 

Ето и сайта, на който може да участвате в търга: http://memorabilia.london2012.com