Първата ракета на България Цветана Пиронкова отпътува за Олимпиадата в Лондон. Тенисистката ще участва на най-големия спортен форум за втори път в кариерата си. 

"Чувствам се много щастлива в момента. Мисля, че съм добре подготвена, но за някакви конкретни очаквания не мога да ви кажа. Все пак това е тенис, никога не знаеш какво ще се случи. Подготвена съм добре, имам добри постижения в последните месеци, ще видим", заяви Пиронкова, която допълни, че се надява заедно с Григор Димитров да получат "уайлд кард" за турнира на смесени двойки в английската столица.

"На трева не съм тренирала в България, защото нямаме тревни кортове. Има един корт в Пловдив, който горе-долу наподобява тази настилка, там се подготвях. Аз предварително не обичам да говоря. Тенисът е спорт, който не може да бъде предвиден. Имам добра основа, надявам се на добро представяне и защо не и на медал, разбира се.

Тревата е една от любимите ми настилки, а в Лондон е един от любимите комплекси. Не съм играла два пъти в една година на трева там, така че ще бъде различно. Олимпиадата е доста различен турнир, по по-различен начин е организиран. Но както на всеки турнир, на който отивам, мотивацията ми е на макс и ще дам най-доброто от себе си. Лондон е град, който харесвам. Аз вече съм свикнала да сменям настилките бързо, така че това не е проблем", допълни Пиронкова.

Първата ни ракета при жените допълни, че няма да бъде в олимпийското село, тъй като комплексът "Уимбълдън" е доста далеч от него. Затова тя е наела къща в близост до центъра, а с нея ще бъдат и нейните родители.

"Да, имаше малко недоразумение с тоалетите, но го изгладихме. Ще вляза в тон след малко", сподели Пиронкова, която не бе с официалното облекло на олимпийската ни делегация, а със стилна бяла блуза и къси дънкови гащета.