Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Найден Найденов призна при завръщането на тима ни в София, че възпитаниците му са имали възможност за по-силно представяне на Олимпиадата.

Наставникът все пак припомни, че 4-ото място на нашите също е постижение с оглед на проблемите преди началото на Игрите в Лондон.

"Можеше да постигнем и повече, но да не забравяме от къде тръгнахме. Можеше да спечелим и медали. Излизахме за победа във всеки един мач. Италия е много силен отбор. Беше ни много трудно да ги победим два пъти. Нашата цел е да запазим този колектив, след като компенсирахме всички проблеми. Играхме като отбор."

"Ако са ме оценили, ще остана. Ще видими далми това ще стане, когато му дойде времето. От повече от 30 години нямахме такъв колектив. Това трябва да бъде пример за младите. Началото е добро, но трябва да продължим да работим по същия начин. Намирахме се в тежък момент преди олимпийските игри. Моментът е тежък за българския спорт като цяло. Най-важното беше всеки да се раздава на 100 процента."

"Говорих си с хора от международната федерация по волейбол и те потвърдиха, че ние българите сме много интересни хора. Въпреки всичко винаги сме имали велики шампиони".