Отиде си Уитни Хюстън на 48-годишна възраст. Безжизненото тяло на звездата от "Бодигард" е открито в хотел в САЩ, може би по ирония на съдбата, от нейния телохранител.

Смъртта й е потвърдена от пристигналите на мястото парамедици, които в продължение на 20 минути са се опитвали безуспешно да я върнат в съзнание.

Няма видими следи за престъпление, но причините за ранната смърт на певицата се разследват, коментира полицията. Властите забраниха на дъщеря й Боби Кристина да види майка си в хотела.

В стаята на звездата, която дълго време се бори със зависимостта си към дрогата, не са открити наркотични вещества. Намерени са обаче предписани лекарства. Разследващите не изключват версията Хюстън да се е удавила във ваната, където е намерено тялото й. Очаква се аутопсията да покаже дали смъртта й е предизвикана от свръхдоза, удавяне или по друга причина, съобщи TMZ.

Според сайта вечерта преди смъртта си звездата се отдала на „тежки” забавления. Тя била видяна в бара на хотела с голяма група приятели, които пиели и вдигали шум.

Последната изява на Уитни беше на 9 февруари тази година, когато тя се появи на акустичен концерт на Кели Прайс в Лос Анджелис. Преди това неколкократно разочарова феновете си заради загубата на гласа и присъствието си.

Според официалния й сайт звездата е продала повече от 170 милиона албума, сингли и видеоклипове. Носителка е на шест награди „Грами", включително за песен и албум на годината.  

След като новината за смъртта й обиколи целия свят, приятели и колеги изказаха своите съболезнования

Бившият съпруг на певицата Боби Браун заяви преди изпълнение в Саутхевън: „Първо, искам да кажа, че ви обичам. И второ, искам да кажа, обичам те, Уитни. Най-тежкото нещо в момента е да изляза на тази сцена”.

Певицата Марая Кери, която е близка приятелка с Уитни, написа следното в Туитър: "Аз съм с разбито сърце и обляна в сълзи заради шокиращата смърт на моята приятелка - несравнимата Уитни Хюстън. Най-искрени съболезнования за семейството й и милионите й почитатели по целия свят. Тя никога няма да бъде забравена!".

Арета Франклин заяви пред Си Ен Ен: „Просто не мога да говоря за това. Просто не можах да повярвам на новината, която се появи на екрана. Сърцето ми е с нейното семейство”.

Доли Партън, която написа емблематичната песен "I Will Always Love You", коментира: „Моето е едно от милионите сърца, които бяха разбити. Винаги ще съм й благодарна и ще изпитвам страхопочитание от начина, по който изпълняваше моята песен. Мога единствено да кажа от дъното на душата си: „Уитни, винаги ще те обичам. Ще липсваш”.

„Бях напълно разбит от новината. Тя беше истински талант над границите на сравнението”, сподели Куинси Джоунс.

Лайнъл Ричи определи Уитни като една от най-добрите: „Тя имаше глас, който можеше да превърне мелодията в магически ноти”.

„Уитни винаги беше много мила с мен”, сподели Глория Естефан и добави: „Толкова жалко... Наистина съм изненадана от тази новина”.

„Не мога да повярвам, че Уитни си замина. Сърцето ми е с нейното семейство и с хората, които познаваха и обичаха тази невероятно талантлива и красива певица. Винаги ще я обичам”, каза Бари Манилоу.

„Без думи, само сълзи”, написа в Туитър Риана.

"Загубихме още една легенда. Ще ни липсва", добави Кристина Агилера.

Отиде си една кралица...

Смъртта й дойде в момент, в който музикалната индустрия е насочила погледите си към Лос Анджелис за раздаването на тазгодишните награди „Грами”. Затова и организаторите на церемонията ще направят промени в сценария в последния момент.

А певицата, въпреки личните си проблеми, винаги е била една от кралиците на отличието, коментира вестник „Ню Йорк Таймс”. Прекарва последните си часове в хотел в Бевърли Хилс, за да участва в партито преди официалната церемония.

Тя създава образа на усмихнато, забавно и пламенно момиче в началото на кариерата си. Облечена в шарената палитра от небрежна тениска до официална рокля, тя признава на почитателите си „I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)” („Искам да танцувам с някой (който ме обича)” и „I Will Always Love You” („Винаги ще те обичам”).

Неусетно обаче това момиче се превръща в „тежък потребител” на марихуана и кокаин, както признава самата певица пред телевизионната водеща Опра Уинфри. Дрогата смачква гласа и адекватното й поведение пред публика.

Кризата в брака й с певеца Боби Браун също се отразява на кариерата й и звездата рязко пада от върха в началото на 2000 година. Едновременно с това се качва по страниците на таблоидите със своите слабости.

Прави опит за завръщане с албумите “Just Whitney” през 2002 и “I Look to You” през 2009. По време на живите си изпълнения обаче гласът й трепери, тялото й също. Вместо любовта на феновете, тя си навлича само гнева им.

Днес обаче едва ли някой от почитателите, които са настръхвали от изпълненията й, ще каже нещо различно от: "Ние винаги ще те обичаме, Уитни!".

Любовта... за нея пее Уитни Хюстън. А коя е вашата любима песен на звездата? Включете се в анкетата ни тук.