След като на 5 март заяви на специална пресконференция, че до две седмици ще е ясно дали ще успее да се възстанови напълно за плейофите, гардът на шампиона Маями Хийт Дуейн Уейд все още мълчи относно датата, на която ще се върне на терена.

"Физически се чувствам добре. Грижа се за себе си и правя това, което ми кажат, че е необходимо. Така, че засега всичко е наред", заяви Уейд.

Както е известно възможностите пред MVP на Финалите в НБА през миналия сезон бяха два: да претърпи операция или да се подложи на рехабилитация. Уейд избра втория вариант, като се очаква да играе в елиминациите.

"Трудно е и понякога си мисля, че операцията май беше по-добър вариант. Все пак ако успея да се върна в игра ще си струва за всичко, което изтърпях досега", сподели Уейд.

През този сезон суперзвездата на Маями правеше по 28,8 точки средно на мач и е с голям принос за запазване шансовете на тима за титлата на Югоизточната дивизия на Източната конференция, а и оттам за плейофите. По-рано през настоящия шампионат Уейд бе истинският лидер на тима в отсъствието на възстановяващия се дълго време от операция Шакил О`Нийл.

РАЧО КОЛЕВ, по материали на www.espn.go.com

снимка: Reuters