Крилото на националния тим на Русия и Чикаго Булс Виктор Хряпа изяви желание да напусне "Биковете", съобщава "Спорт Експрес".

"Настроението в "Сборная" е отлично и всички са готови за голямата битка, като сме сигурни, че в Испания ще регистрираме добри резултати", заяви Хряпа по отношение очакванията си за Евробаскет 2007. "Трудно ми беше да се адаптирам към европейския баскетбол след два сезона в НБА, но не беше нещо невъзможно."

Русия е в група "А" на надпреварата, в която са още настоящият европейски шампион Гърция, както и Сърбия. Четвъртият тим ще бъде определен след края на тристранния турнир в Менорка, в който участват Македония, Босна и Херцеговина и Израел. Хряпа допълни, че има намерение да напусне Чикаго, след като не получава достатъчно игрови минути в тима.

"Честно казано искам да напусна Чикаго. Действително имам договор с клуба, но не мога да издържа повече. Искам да получавам повече игрови минути. Убеден съм, че мога да играя в НБА на пълни обороти", завършва баскетболистът.

РАЧО КОЛЕВ

снимка: www.nba.com