Джери Бъс, който е собственик на отбора от Националната баскетболна асоциация (NBA) Лос Анджелис Лейкърс, е приет в болница с диагноза рак, съобщи RadarOnLine.com. Сайтът се позовава на хора от семейството, както и на негови приятели.

Бъс е откаран с линейка в болница в Болницата Сийдърс-Синай, където да изживее своите последни дни. Спецификата на заболяването и на коя част от тялото е ракът, не се уточняват.

"Джери не се справя добре и това е много тъжно, но той е заобиколен от близките му хора, които го обичат. Ракът е прекалено разпространен и изглежда, че краят за него е съвсем близо”, коментира вътрешен човек от обкръжението му пред сайта.

Бъс е бил посетен в болницата от няколко бивши и настоящи играчи на Лейкърс като Кобе Брайънт, Меджик Джонсън, Шакил О'Нийл и Карим Абдул-Джабар, след като те са научили, че последните му дни са близо.

79-годишният милиардер и бизнесмен е постъпвал в болница няколко пъти в последните години. През август той претърпя операция, за която нямаше повече подробности, а месец по-рано сам каза, че е влязъл в лечебно заведение заради дехидратация. През декември 2011 година пък от клуба потвърдиха, че е бил приет в болницата заради кръвни съсиреци в краката, причинени от претоварване.

Бъс купи Лейкърс през 1979 година и постигна едни от най-славните години в неговата история- 10-те спечелени шампионски титли под негово ръководство от всичките 16 в историята на клуба.