Бившата звезда на Сиатъл Суперсоникс Шон Кемп, който неотдавна обяви намерението си да се завърне на терена, продължава да има проблеми с наркотиците.

Тази нощ 36-годишният Кемп беше арестуван за притежание на марихуана. Първоначално той е бил спрян от пътен патрул и се оказало, че шофира без документи. Впоследствие полицаят от управлението на Харис Каунти заявил, че е усетил мирис на марихуана, който идвал от колата на Кемп. В крайна сметка служителят на реда открил във возилото около 50 грама от наркотика. По-късно бившето крило на Соникс е бил освободен срещу гаранция от 500 долара, като делото му е насрочено за 28 юли.

Шесткратният участник в "Мача на звездите" бе на лечение в клиника за наркомани през 2001 година заради употреба на кокаин. През април 2005 година той беше арестуван за притежание на малко количество кокаин и марихуана в своя джип.

След 14 сезона в НБА с екипите на Сиатъл Суперсоникс, Кливланд Кавалиърс, Портланд Трейл Блайзърс и Орландо Меджик Кемп се оттегли от баскетбола през 2003 година и в момента живее в Хюстън.

РАЧО КОЛЕВ, по материали от www.espn.go.com