Президентът по баскетболните операции и настоящ старши треньор на Ню Йорк Никс Айзея Томас вече сглобява оферта за привличането на лидера на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт, съобщи New York Post. По принцип Томас е бил готов да отправи предложение към калифорнийците още в сряда, след като разбрал за намеренията на Коби.

"За около час той на практика бе свободен агент, имаме подготвен сценарий за такива ситуации и не ни отне много време да обсъдим и заключим доколко ни е необходим такъв играч. Сигурен съм, че всеки един генерален мениджър в Лигата има план как да го привлече", заяви Томас, който в момента е в Орландо заради кампа на НБА преди драфта.

В случай, че Лейкърс не се съгласят на размяна Брайънт-Марбъри, най-вероятно Томас ще прати в Ел Ей Дейвид Лий, Джамал Кроуфорд, Чайнинг Фрай и Малик Роуз. Според наставника на „Бричовете” Еди Къри в никакъв случай няма да бъде част от каквато и да била сделка през това лято.

"Искам да изградя тима около него…около това, което прави и това, в което ще се превърне”, каза Томас по адрес на Къри. "В момента в Лигата няма много високи играчи като него."

Засега Айзея не се е свързал с генералния мениджър на Лейкърс Мич Къпчак и няма намерение да го прави докато сагата около Коби не приключи окончателно.

РАЧО КОЛЕВ

снимка: www.slamonline.com