Досегашният президент и изпълнителен директор на клуба от НБА Хюстън Рокетс Джордж Постолос напусна поста. Причината е, че Постолос има намерение да се посвети на новосформираната от него компания, която ще бъде консултант на инвеститори, проявяващи интерес да към финансирането на проекти в областта на спорта.

На 30 юни, когато официално ще напусне длъжността, ще се навършат точно 8 години откакто Постолос пое клуба. Той реши да сложи край на своя професионален път в НБА в настоящия момент преценявайки, че е най-подходящ за раздяла с клуба. Преди да застане начело на Хюстън той бе асистент на комисаря на Лигата Дейвид Стърн.

„Сега е най-подходящият момент да напусна и да започна да търся спортни обекти. Преди две години пазарът не бе това, което беше преди две години и кой знае как ще изглежда след още няколко лета”, заяви експрезидентът на Рокетс.

42-годишният Постолос изигра ключова роля за набирането на средства за построяването на „Тойота Сентър” в Хюстън. Новата компания на бизнесмена ще се нарича The Postolos Group и според думите на магната нейната мисия ще бъде „да привлича инвеститори посредством идеи”.

„Той винаги е желал да развива собствен бизнес. Щастлив съм, че работата му в Рокетс допринесе да реализира своите идеи”, заяви по повод случая собственикът на „Ракетите” Лес Александър.

РАЧО КОЛЕВ, по материали от www.espn.go.com