Ветеранът на Далас Джери Стакхаус бе с голям принос за победата със 102:93 в мач номер 6 от финалната серия на Западната конференция над Финикс Сънс. Стакхаус отбеляза 17 от своите 19 точки във втората половина на срещата и бе част от невероятния обрат, който направи тимът от Тексас, стигайки до победата.

„През този сезон показахме, че сме способни да играем като стабилен колектив. Мисля, че през цялата година това оформи характера на тима и днес бе кулминацията”, заяви непосредствено след срещата Стакхаус.

Джери Стакхаус е един от най-опитните играчи в състава на Далас като заедно с лидера Дирк Новицки, подпомагани от енергичните усилия Джош Хауърд, поведоха тима към финала в НБА.  Титлата на Западната конференция е и първото отличие за Стакхаус, който в своята кариера премина през съставите на Филаделфия 76, Детройт Пистънс и Вашингтон Уизърдс преди да се озове в Далас.

„Бяхме наясно, че ще се хвърлят здраво от първата минута, но знаехме, че можем да им се противопоствим и през второто полувреме точно това направихме. Тогава намерихме начин да ги спрем и да вземем мача”, допълни развълнувано Стакхаус.

снимка: Reuters

РАЧО КОЛЕВ, по материали от nba.com