Българският екипаж Тодор Славов/Добромир Филипов отпадна от първия ден на рали Германия, девети кръг от Световния шампионат. Още в първия етап за деня отпадна един от фаворитите в J-WRC Кевин Абринг (Холандия, Рено Клио R3). Холандецът катастрофира в 24-километровия етап Рувертал. Автомобилът му препречи пътя на останалите състезатели и всички след него получиха служебни времена. В същия етап най-силният немски пилот Аарон Буркарт (Сузуки Суифт С1600), който също е пряк конкурент на Тодор Славов, се удари, но успя да продължи.

В третата отсечка за деня Мозелланд (19,992 км.) нашият пилот също допусна грешка и напусна трасето.

"Стана при спирането за един от завоите. Колата закачи фракцията излязла от предните автомобили и застана напреки на пътя. Не успяхме да спрем и ударихме стена край пътя. Пораженията като цяло не бяха големи, но се откъсна едно от задните колела. Нямаше как да продължим в етапа, но се надявам, че утре ще се върнем в състезанието", каза Тодор Славов.

До този момент екипажът на Булбет Рали Тийм се движеше на пета позиция. Пред нашия тим бяха единствено екипажите пилотиращи автомобили Супер 1600, които имат голямо предимство пред Клио-то на Славов.

В утрешния ден състезателите трябва да преминат през 8 специални етапа, а програмата за деня включва и най-дългия етап в състезанието "Арена Парнцерплац" – 48 километра.