Тридневно офроуд зрелище зарадва над 7000 фенове на мотоциклетния спорт, които този уикенд се събраха в Казанлък за старта на Републиканския шампионат по ендуро.

Страхотно се представя шампионът от последните няколко години Георги Тодоров от клуб "Луда Работа", Стара Загора. За второто място се пребори Пламен Янков от "Моторекс Мотобум", а трети остана Станислав Стоянов от "Екометал Рейсинг Тийм".

В клас "Хоби", където състезателите преодоляха малко по-кратко и леко трасе, победител стана Иван Иванов с КТМ, а след него се наредиха Иван Минков с Kawasaki и Димитър Йорданов с Honda.
Само една от дамите успя да финишира в първия ден. Единствена Биляна Мартинова оцеля, за да стратира през втория ден, и това й донесе победата.

В клас "Експерт" Станислав Стоянов ("Екометал Рейсинг Тийм", София) с КТМ поведе колоната, но след една обиколка бе изпреварен от няколкократния шампион (Тодоров) и победителя в "Сървайвър" - Николай Мартинов, които взривиха публиката с няколко атрактивни изпреварвания. Към средата на дистанцията в битката се включи и Михаил Митов от MG Racing, но заради проблеми на едно от препятствията той остана на третото място. Мартинов и Стояноя бяха гума до гума до самия финал, но шампионът все пак успя да триумфира.

При АТВ-тата в клас "Експерт" след двата състезателни дни първото място бе за Цанко Цанков (Сузуки 450 от мотоклуб "Crazy Fox", Варна). Негови подгласници станаха: Радостин Георгиев КТМ 525 от "Луда работа", Стара Загора и Красимир Колев с Хонда TRX 400 от клуб "Екстрийм Тойота Венци".

Следващият втори кръг от Републиканския шампионат по Ендуро е в Габрово на 8 - 9 май край зимния курорт "Узана".