След като бе отнета победата на екипажа Крум Дончев и Петър Йорданов от спортните комисари на рали "Сливен", поради "Използване на непозволени детайли в автомобила", отборът обжалва решението пред НСТ (Национален Спортен Трибунал).

След заседанието на НСТ, същият отмени наказанието на отбора, на основание категоричното становище на Международната Автомобилна Федерация, както и изслушването на представител от Глобул Рали Тийм и Председателя на Техническата комисия.

"За мен това, което се случи беше изключително нелогично и несправедливо. Всеки желаещ има категоричното право, спазвайки всички разпоредби да провери автомобила, но дисквалификация за нещо позволено за мен е меко казано абсурдно! Глобул Рали Тийм е създаден с цел да радва феновете на автомобилния спорт и да постига максимално добри спортни резултати чрез пълно и категорично спазване на правилниците, каквато е и основата за съществуването на спорта като цяло."

"Разбира се, че ние трябва да продължим напред с максимално голям позитивизъм, силна мотивация и устрем за развитие. Надявам се на добри и силни постижения в предстоящите стартове!”, коментира пилотът на GLOBUL Rally Team Крум Дончев.

"Радваме от взетото решение на НСТ към БФАС! Никога не съм се съмнявал в правотата на нашия отбор. С нетърпение очакваме последния старт от националния рали шампионат в Шумен, в който ще се реши шампионската титла. Мотивирани сме да направим добро представяне! ”, сподели Петър Йорданов, навигатор на GLOBUL Rally Team.