"Паниката е овладяна, децата с в класните стаи и детските градини. Службите ще разследват кой стои зад тази злонамерена атака. За мен, ако това е предизборен сценарии – категорично няма да се получи".

Така кандидатът за кмет на Сливен от ГЕРБ - Стефан Радев, коментира родителската паника в града, че социалните служби ще отнемат деца от семействата им. 

В предаването "Лице в лице" той отбеляза още, че сериозен проблем за града е пречиствателната станция. 

"Пречиствателната станция е построена преди 15 години, но не е довършена и няма изградени довеждащ и отвеждащ водопровод. Ангажирали сме се и в програмата за следващия мандат е посочено, че ще бъде пусната в експлоатация", обясни Стефан Радев, който в момента е кмет на града.  

Проектът е на стойност над 100 млн. лева, той е по европейска програма, две години отнеха подготовката и прединвестиционните проучвания,  за да осигурим финансирането, обясни още Радев, но увери, че "до две години хората в Сливен ще пият чиста вода".  

"Преди 4 години община Сливен беше общината с най-много просрочени задължения в цялата страна. Има нещо по-лошо от това да фалираш една община – да не разбираш, че си я фалирал", коментира Радев. Той отбеляза, че сега общината няма нито лев просрочено задължение. "Вече не сме в режим на оцеляване, а се борим за това Сливен да е модерен град", каза кандидатът за нов кметски мандат. 

Като най-голям проблем за града той посочи състоянието на уличната мрежа. "Над 200 дка асфалтирани улици и пътищата имаме през този мандат. Направили сме и големи инфраструктурни проекти – като кръстовището на "Розова градина", както и пробивът на улица "Раковска", посочи Радев. 

Като най-важно за следващия мандат той отбеляза икономическото развитие на града. "Имаме нужда от по-добре платени работни места, първият приоритет е да подготвим индустриалният парк, който сме замислили", обясни Стефан Радев.