Най-голяма подкрепа за кметския пост в Сливен получава Стефан Радев от ГЕРБ – 31%. Втори е Кольо Милев от БСП с 26% подкрепа, трети - Йордан Лечков от "Нова алтернатива" с 6% подкрепа. Четвърти е Румен Бозуков от „Движение ЗАЕДНО за промяната”.

Това сочат данните от проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на bTV. То е проведено сред 300 пълнолетни лица в периода 26 септември - 2 октомври по метода на прякото лично интервю.

В ефира на bTV водещите кандидати за кметския пост в Сливен премериха сили. Вижте основните им тези:

Стефан Радев, кандидат за кмет от ГЕРБ

"През последните четири години имах честта да съм кмет на Сливен. Заедно извървяхме труден път, оздравихме общината. Сега е време да надграждаме. Искаме по-активно икономическо развитие за общината. По-благоустроен град, повече междублокови пространства, по-добра транспортна инфраструктура, както и още по-зелен и чист град", заяви Радев.

Кольо Милев, кандидат за кмет от БСП

"Искам Сливен да бъде модерна и просперираща община. Икономическо възраждане с нови работни места и високи доходи. Оздравителна програма най-вече за селата и кварталите на града, както и междублоковите пространства. Корекция на синята зона и изграждането на буферни паркинги за безплатно паркиране", заяви Милев.

Йордан Лечков, кандидат за кмет от "Нова алтернатива" 

"Сливен беше водеща община. Сега, за голямо съжаление, сме на последно място. Говори се за приемственост и би трябвало да дебатираме по-детайлни неща в интерес на гражданите. Сещаме се за проблемите на хората само по време на избори", заяви Лечков.

Румен Бозуков, кандидат за кмет от "Движение ЗАЕДНО за промяната"

"Като кмет моите основни приоритети ще бъдат намаляване на данъците по отношение на данъчните оценки на имотите. Въвеждане на безплатен градски транспорт, повишаване обхвата на синята зона, повишаване на събираемостта на задълженията към общината, както и подобряването на безопасността на движението в Сливен", заяви Бозуков.

Целия дебат между кандидатите и предложенията им за решения на проблемите на града – гледайте във видеото.

Гледайте "Дебатът за София" на 22 октомври от 18:00 по bTV, в който са поканени да участват първите пет кандидати според социологическо проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на телевизията: Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев.