Висока избирателна активност се очертава на предстоящите местни избори в Сливен. 52% от хората са заявили, че ще гласуват. 32% са заявили, че е по-вероятно да гласуват, а 7% е по-вероятно да не го направят.

Това сочат данните от проучване на „Маркет Линкс” по поръчка на bTV. То е проведено сред 300 пълнолетни лица в периода 26 септември - 2 октомври по метода на прякото лично интервю.

Очертава се балотаж между първите двама кандидати за кметския стол – Стефан Радев от ГЕРБ, който получава 31% подкрепа, и Кольо Милев от БСП – с 26% подкрепа. Трети е Йордан Лечков от „Нова алтернатива”, който получава 6% подкрепа.

Снимка: Маркет Линкс

16% не знаят дали ще гласуват, а 8% няма да гласуват.

„Разликата, която е отчетена в нашето проучване, не трябва да се взима категорично предвид, защото тя е в рамките на статистическото отклонение. На практика резултатът в момента може да е изравнен. Динамиката на кампанията ще покаже накъде ще се развият нагласите”, уточни социологът от „Маркет Линкс” Добромир Живков.

Той допълни, че битката в Сливен все още не е предрешена.

Снимка: Маркет Линкс

Относно общинския съвет нещата стоят по същия начин. ГЕРБ са първи с 32%, следвани от БСП с 26%, „Нова алтернатива” с 6%, Движение „Заедно за промяна” с 4%.

Експресно проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на bTV, проведено сред 300 лица над 18 г., в периода 26 септември - 02 октомври по метода на прякото-лично интервю в Сливен