Резултатите  от паралелното преброяване в някои градове са доста изненадващи, коментира в студиото на bTV Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч”. Според нея са възможни обрати в Пловдив, Варна и Хасково. 

„Екзитполовете дадоха една значителна преднина на Дани Каназирева пред останалите претенденти, но виждаме, че Славчо Атанасов отново влиза в битката за балотажа в Пловдив. Според екзитпола той беше на трето място, а според данните от паралелното преброяване Славчо Атанасов изпреварва Дани Каназирева”, съобщи Боряна Димитрова.

Разместване между екзитпола и паралелното преброяване има и при резултатите в Хасково и Варна, като е вероятно и Варна да има кмет на първи тур, посочи още тя. За момента действително Иван Портних (ГЕРБ) се очертава да получи над 50% от гласовете.

В Хасково Станислав Дечев също си спести втори тур, след като получи над половината гласове. 

За вота в София имаше две интриги, които се следяха – от една страна каква е дистанцията между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, а другата беше как ще се представят третият и четвъртият кандидат, обясни Боряна Димитрова.

По думите й паралелното преброяване затвърждава разликата на Йорданка Фандъкова пред Мая Манолова – тя около 9%, двете дами отиват на балотаж. Третото място е за Борислав Игнатов, но с много високи позиции.