Според предварителните резултати победителят в Пловдив е Здравко Димитров от ГЕРБ. Той имаше ангажимент да говори като победител, но засега се въздържа да коментира.

Изненадата за социолозите в Пловдив е Дани Каназирева, която е втора. Тя каза пред bTV, че това не е изненада за нея.

Мога да меря сили със Здравко Димитров от ГЕРБ, вярвам в града си, обичам града си, не се знае още нищо, нека да не се радваме предварително, не се знае дали съм втора или отново ще мина трета след преброяването на бюлетините. Аз вече съм моралният победител, показах на големи партии как без пари, без нито един купен глас се печели и се стига много напред".

Тя каза, че все още не смее да се радва, защото предстои броенето на бюлетините, а там, по думите й, се случват неприятните изненади.

"Съюзът Пловдив и аз бяхме трети с малка разлика още миналия път. Аз познавам града си, знам пулса на Пловдив, познавам хората. Знаех, че ако има честни избори, ще бъда на балотаж. Ако останат такива и се запазят в секциите, сега при броенето… Нагледах се срещу нас и срещу себе си на огромна медийна пропаганда и  огромни манипулации. Хората, които искат служебно да печелят, плащайки си на социолози и на медии, слава Богу, дано не успеят. Наистина, вярвам в града си".

Пловдив е различен град, от Пловдив са започвали най-важните процеси в историята на България, Пловдив е интелигентен град и мислещ град. Това ще е чудо, това ще означава лъч светлина в България, не в Пловдив само.

Човекът, който беше поставен досега на второ място от социологията, може би отстъпва на трето Славчо Атанасов. Той коментира резултатите пред bTV:

„Това са само екзит полове, много често нямат нищо общо с реалния резултат. Специално за Пловдив на последните три мести избора сякаш социолозите с екзит половете са провалят”.

Разликата е между 2% и 4% сега, истината ще се види, когато започнат да пристигат официалните протоколи. Тук няма надежда и няма мисъл, ще видим реално какво има в протоколите и какво има в чувалите. Не съм Ванга да гадая как ще завърши изборната нощ в Пловдив.