И на тези избори, кандидатите за местната власт се надпреварват да привлекат избиратели с нестандартни послания и кампании. Някои станаха хит в социалните мрежи – като се появиха на предизборните плакати… голи или със скъпи автомобили.

Гол и по тиква – така кандидатът за кмет и общински съветник Георги Георгиев води кампанията си за София. По-известният като Готи – певец и актьор, агитира с посланието – "Да направим от тиквата тиквеник за народа"! Снимката била истинска, фотошоп имало само на брадата и косата.

„Заставам чисто гол, няма какво да крия от българския избирател. Защо съм гол и защо с тиква, защото политиката е едно порно”, обясни Георги Георгиев-Готи, музикант и кандидат за кмет на София.

Диджей, управител на дискотека и кандидат за общински съветник – Велислав Василев, води кампанията си с псевдонима…Трола. Издигнат от социалистите в Габрово, организира червено парти. 

„Събраха се приятели, те уважиха дрескода, който беше червено. Имаше почерпка за всички. Преди това открихме вечерта с модерен ремикс на "Една българска роза”, разказа Велислав Василев –Трола.

Друг диджей, кандидат за трети мандат общински съветник, но на Дряново е Тодор Георгиев, по-известен като Теди Джорджо е издигнат от "Воля".

„30 години на сцена, познат от Варна до Бургас, от Добрич до Петрич и Сандански, през Пловдив, Велико Търново и цялото Черноморие”, казва за себе си Тодор Георгиев.


   
Село Горски Долен Тръмбеш, написано със "Ж". Тази правописна грешка е във всички плакати на Маринчо Маринов, кандидат за 6-и кметски мандат на селото.

„Това е една техническа грешка, но може би едно недоглеждане дори от моя страна”, коментира Маринчо Маринов.

Най-атрактивните плакати и послания на кандидатите, класира в профила си във „Фейсбук” столичанинът Теодор Михайлов.

"Не искам да обиждам кандидатите. Дебили сме всички, които гласуваме за тях. Това просто е огледало на нашето общество... Това сме ние, които се кандидатираме, и ние които ги избираме”, обясни Теодор Михайлов.

Ето как те коментираха класацията:

Георги Георгиев-Готи, музикант и кандидат за кмет на София: „Поласкан съм...”.

Велислав Василев –Трола, диджей и кандидат за общински съветник, Габрово: „Хората явно като видят Трола, правят асоциация с тези интернет тролове”.

Тодор Георгиев, диджей и кандидат за общински съветник, Дряново: „Който счита, че диджей Джорджо е дебил, нека да го счита. Всички знаят, колко съм добър”.

Маринчо Маринов, кандидат за кмет на с. Горски Долен Тръмбеш: „Това не ме обидило, аз такива фейсбуци, мейзбуци съм изключил от всякъде”.

На предишните местни избори прическата стана запазена марка на кандидата за кмет на с Гаганица Антоанета Лазарова, но не й осигури победа.