Най-голяма подкрепа за кмет на Кърджали получава кандидатът на ДПС Хасан Азис – 51%. Кандидатът на ГЕРБ Никола Чанев е на второ място с 20% подкрепа. Трети е Милко Багдасаров от БСП с 12% подкрепа, а четвърти - Стоян Георгиев ДБГ с 1%.

Това сочат данните от проучване на „Маркет Линкс” по поръчка на bTV. То е проведено сред 362 пълнолетни лица в периода 26 септември - 2 октомври по метода на прякото лично интервю.

В ефира на bTV водещите кандидати за кметския пост в Кърджали премериха сили. Стоян Георгиев обаче не се включи в дебата заради здравословен проблем.

Вижте основните тези на останалите трима кандидати:

Хасан Азис, кандидат за кмет от ДПС

"Постигнатото през последните години ни дава основанието да надграждаме това, което сме направили. На първо място през следващите четири години залагаме на подобряването на жизнената среда на хората. Това са ремонти на тротоари и улици, междублоковите пространства, малките паркове и детските градини. Ремонт и обзавеждане на последните три училища, както и младежки център в Кърджали", каза Хасан Азис.

Никола Чанев, кандидат за кмет от ГЕРБ

"Влизаме в XXI век със същите проблеми – осветление, бездомни кучета, мръсотия. Предлагат ви решения – същите като преди осем години. Същите като преди четири години. Същите ще ви предложат и днес. Същите ще ви предложат и след четири години, ако не направим разумния избор. Време е за промяна", каза Чанев.

Той призова хората да бъдат критични и да помнят кой какво е обещал и какво е направил.

Милко Багдасаров, кандидат за кмет от БСП

Той използва своите 30 секунди, за да пожелае здраве на Стефан Данаилов.

Целия дебат между кандидатите и предложенията им за решения на проблемите на града – гледайте във видеото.

Гледайте "Дебатът за София" на 22 октомври от 18:00 по bTV, в който са поканени да участват първите пет кандидати според социологическо проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на телевизията: Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев.