Най-голяма подкрепа за кмет на Благоевград получава Атанас Камбитов от ГЕРБ – 30%. На второ място с 23% е Румен Томов - независим кандидат, подкрепен от БСП.

Това сочат данните от социологическо проучване по поръчка на bTV за Благоевград. Допитването е проведено от "Маркет Линкс" сред 300 пълнолетни лица в периода 21-24 септември по метода на прякото лично интервю.

В тройката е и Иван Ризов от ВМРО с подкрепа от 8%. Кандидатът на НФСБ Росен Георгиев е четвърти със 7% доверие.

В ефира на bTV водещите кандидати за кметския пост в югозападния град премериха сили. Вижте основните им тези:

Атанас Камбитов, кандидат за кмет от ГЕРБ

„За последните осем години градът беше променен. Привлечени бяха 311 милиона по оперативни програми и национално финансиране. Основните приоритети за следващите четири години са няколко. Изграждане на индустриална зона, за да можем да осигурим привличане на инвеститори. Заетост и по-високи доходи, както по-чиста екологична среда. Интегриран градски транспорт, ВиК централна градска част, зелените пояси, които започнахме да изграждаме, и всички мерки за чистотата на въздуха. Друг приоритет е устойчива и балансирана социална политика в две посоки – към възрастните и към младите хора”, каза Камбитов.

Румен Томов, независим кандидат за кмет

„Влизам в тази битка, за да подобря бизнес средата в Благоевград. Вторият приоритет е подобряване управлението на общината, така че тя да бъде обърната към хората и към проблемите им. Третият приоритет е този, свързан със зелената система и екологичните проблеми на града”, каза Томов.

Иван Ризов, кандидат за кмет от ВМРО-БНД

„Основният приоритет, към който ще се стремя, ако бъда избран, е нормални доходи, сигурност и спокойствие. По отношение на дългосрочната политика това ще бъде социалната политика, инфраструктурата по селата, индустриалната зона, културата и образованието”, каза Ризов.

Росен Георгиев, кандидат за кмет от НФСБ

„Моите приоритети са да работя близо до хората и заедно с тях. Знам, че това липсва на благоевградчани. Ще дам всичко от себе си да направя предпоставки за икономическо развитие на града. Освен това прозрачност върху изразходването на публични средства. Искам да върна доброто име на Благоевград като училищен и университетски център”, каза Георгиев.

Целия дебат между кандидатите и предложенията им за решения на проблемите на града – гледайте във видеото.

Гледайте "Дебатът за София" на 22 октомври от 18:00 по bTV, в който са поканени да участват първите пет кандидати според социологическо проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на телевизията: Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!