В битката за кмет на Варна ще участва Стела Николова. Тя е граждански кандидат, издигната от „Демократична България”. Юрист по образование.

В „Лице в лице” Николова сподели, че дълги години е граждански активист и се е интересувала от развитието на града ѝ.

„На мен ми е болно, че общинската администрация се отнася така с гражданите – ние нямаме контакт с тях, те не желаят да чуват гласа на варненци. Това ме накара да се опитам да променя общината”, допълни кандидатът за кмет на морския град.

Николова допълни, че не е съгласна с начина, по който се управлява бюджетът на Варна. „На г-н Портних му казват „невидимият кмет”. Той много рядко се появява в сградата на общината, а когато е там – пак е трудно достъпен”, посочи още тя.

По думите ѝ Варна прилича на изоставен град – инфраструктурата е лоша, а градската среда е лоша. В програмата на Николова топ приоритет е чистотата.

„Чистота в града и в управлението. Има усещане за непрозрачно харчене на пари и избиране на едни и същи фирми, които влачат дълго време проектите за благоустройство на града”, посочи кандидатът за кмет.

Според нея електронното управление ще намали административната тежест в морския град. Тя заяви, че въвеждането му може да се случи в рамките на една година.