„Мисля, че постигнахме едни добри резултати и показахме, че има не малко хора, които търсят истинска промяна. Хора, които говорят за решение на проблемите, а не общи политически приказки”, заяви независимият кандидат за кмет на София Борис Бонев в студиото на bTV и благодари на всички, които са го подкрепили.

Снимка: btvnovinite.bg

Според предварителните резултати от екзитпола на "Алфа рисърч" Бонев получава 10,5% и се нарежда на четвърто място в битката за София. 

„Мога да ви гарантирам, че това е само началото. Пресата, която правихме досега на управлението в София отвън, ще бъде и отвътре. Сигурен съм, че това ще бъде от полза за града”, категоричен е кандидатът на „Спаси София”.

Той коментира и фактът, че неговият резултат и този на Борислав Игнатов надминават броя на гласовете за Мая Манолова.

„Ние публично заявихме, че сме готови да приемем подобна подкрепа, но не смятам, че механичен сбор на проценти е адекватен анализа на случилото се”, смята Бонев.

Снимка: btvnovinite.bg

„Изключително съм горд, че ние като непартийни успяхме да привлечем много граждани, които иначе не биха гласували”, заяви независимият кандидат за кмет.

„Коментарите, които четох, са на искрено щастие за наличието на един кандидат, за когото хората да гласуват с желание, без задни мисли, без задни сметки, без да се ръководят  от тънки партийни напътствия”, сподели Бонев.

„Показахме, че можем да разширим ветрилото на избирателите с това, че бяхме конкретни и с най-подробната предизборна програма, а три месеца бяхме сред хората и говорихме с тях”, смята кандидатът на „Спаси София”.

Бонев е категоричен, че няма да приеме предложение нито от Йорданка Фандъкова, нито от Мая Манолова за място на заместник-кмет срещу подкрепа на втория тур, „защото няма доверие на тези две дами”, а и не иска да излъже доверието на гласоподавателите, които са видяли в него „експертното” и „технократското”.