Най-голяма подкрепа за кметския пост в Русе събира  Диана Иванова - кандидатът на ГЕРБ - 18%. С 15% я следва  Пенчо Милков, издигнат от Местна коалиция „БСП за България”. Галин Григоров е с 11% - той е издигнат  от местна коалиция „ВМРО - Българско национално движение”.  Според социолозите Елеонора Николова заема четвърта позиция с 8%. Тя е издигната от Местна коалиция „Съюз на демократичните сили”.

Това показват данните от експресното проучване на „Маркет Линкс” по поръчка на bTV. Проведено е сред 315 лица над 18 г., в периода 02-06 октомври по метода на прякото-лично интервю в Русе.

В ефира на bTV водещите кандидати за кметския пост в Русе премериха сили. Вижте основните им тези:

Диана Иванова, кандидат за кмет от ГЕРБ 

„Работа за хората” – това е основният приоритет на кандидата на ГЕРБ – Диана Иванова.

„На Русе е необходимо добро здравеопазване и добро образование. На града е необходим здрав и устойчив екологичен бизнес, град в който хората да имат високи възнаграждения  и да се чустват обгрижени и с перспективи за развитие”, посочи още Иванова.

Пенчо Милков, кандидат за кмет от БСП 

„Аз имам ясно виждане за Русе като северната столица на България. Един иновативен град, базиран на новите технологии, на знанието”, такава е визията на Русе за кандидата на БСП Пенчо Милков.

„Ще направя всичко възможно Русе да бъде един от най-зелените градове на България, Русе да бъде привлекателен, хората да искат до останат тук, да искат да дойдат при нас и да развиват своя потенциал”, каза още той.

Галин Григоров, кандидат за кмет от ВМРО-БНД 

За кандидата на ВМРО – БНД Галин Григоров най –важно е развитието на бизнеса в града. „Ако стана кмет, първото нещо което ще направя е да спра делението на „наши” и „ваши”, на „свои” и „чужди”. Бизнесът в Русе да е освободен от примката, в която е впрегнат последните 10 години. Ще дам условия на бизнеса да се развива, за да може Русе да стане град с добри възможности с високи доходи и с желание на хората да останат да живеят в него”, заяви Галин Григоров.

Елеонора Николова, кандидат за кмет от МК СДС 

„За мен най-важен е въздухът на град Русе, възможността на хората да имат повече работа, повече доходи”, категорична беше Елеонора Николова. Друг неин приоритет е борбата с корупцията. „Безмилостно и безжалостно изтръгване на корупцията, която ни прави бедни и зависими”, обеща Елеонора Николова.

Целия дебат между кандидатите и предложенията им за решения на проблемите на града гледайте във видеото.

Гледайте "Дебатът за София" на 22 октомври от 18:00 по bTV, в който са поканени да участват първите пет кандидати според социологическо проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на телевизията: Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!