По-малко от месец до местния вот - нови социологически данни на "Маркет Линкс".

Допитването за Сливен е по поръчка на bTV, обхваща 300 пълнолетни от общината и е направено по метода на прякото лично интервю в периода 26-септември - 2 октомври.  

Снимка: btvnovinite.bg

На въпроса, "Ако вотът е днес, за кого бихте гласували?", 31% отговарят за Стефан Радев от ГЕРБ, 26% за Кольо Милев -Коалиция БСП за България. Йордан Лечков от Нова алтернатива е на трета позиция с 6% подкрепа.

Снимка: btvnovinite.bg

Останалите кандидати имат подкрепа 5 и под 5 на сто.

Данните са от експресно проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на bTV, проведено сред 300 лица над 18 г., в периода 26 септември - 2 октомври по метода на прякото лично интервю в Сливен.

Данни и за Кърджали. Допитването за тази община отново е по поръчка на бТВ, обхваща 362-е пълнолетни лица от Кърджали и е направено по метода на прякото лично интервю в периода 26-септември - 2 октомври.  

Снимка: btvnovinite.bg

Данните показват убедителна преднина за Хасан Азис от ДПС - 51%. Кандидатът на ГЕРБ Никола Чанев е втори и подкрепа 20%. Милко Багдасаров от Коалиция БСП за България е с подкрепа 12% и 1% подкрепа за Стоян Георгиев от Движение "България на гражданите". 

Утре очаквайте от Кърджали специалното предизборно студио на предаването "Тази сутрин" по bTV.