42% от хората в Кърджали заявяват, че ще гласуват на предстоящите местни избори на 27 октомври. 44% са отговорили, че е по-вероятно да гласуват, а 8% е по-вероятно да не гласуват.

Това сочат данните от проучване на „Маркет Линкс” по поръчка на bTV. То е проведено сред 362 пълнолетни лица в периода 26 септември - 2 октомври по метода на прякото лично интервю.

Кандидатът на ДПС Хасан Азис получава 51% подкрепа. Кандидатът на ГЕРБ Никола Чанев е на второ място с 20% подкрепа. Трети е Милко Багдасаров от БСП с 12% подкрепа.

Снимка: Маркет Линкс

10% не знаят за кого да гласуват, а 5% заявяват, че няма да гласуват.

„В Кърджали имаме един феномен, който не е често срещан в България. Там Хасан Азис кандидатства за пети мандат. Това е един от най-стабилните електорални резултати през годините. Той ще разчита отново на тези около 18 000 гласа, които получава на последните избори. Много вероятно е да спечели кметското място още на първия тур”, коментира социологът от „Маркет Линкс” Добромир Живков.

Снимка: Маркет Линкс

Относно нагласите за общинския съвет, отново първи са ДПС с 55% подкрепа. Втори са ГЕРБ с 19%, а трети - БСП с 11% подкрепа.

Като цяло картината ще бъде същата като тази на изборите през 2015 г, заключи социологът.

Експресно проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на bTV, проведено сред 362 лица над 18 г., в периода 26 септември - 02 октомври по метода на прякото-лично интервю в Кърджали