Кметът на столицата ще бъде ясен следващата неделя. Битката продължава – тя ще е между Йорданка Фандъкова (кандидат на ГЕРБ и СДС) и Мая Манолова (независим кандидат, подкрепен и от БСП). Разликата между тях е 9% по предварителни данни.

Фандъкова е готова да преговаря с десните партии за подкрепа, тъй като е видяла „прагматични и добри решения” на проблемите.

„Днес София показа, че е дясна. Искам специално да поздравя за добрите резултати кандидата на „Демократична България” арх. Борислав Игнатов и независимия кандидат Борис Бонев. Вярвам, че софиянци показаха, че имат вярната преценка и желаят развитието на София да продължи… За мен е много важно в Столичния общински съвет да има ясно мнозинство, което да гарантира прозрачност, откритост, да гарантира реализация на проектите в София”, каза снощи кандидатът на ГЕРБ и СДС.

27% от избирателите са подкрепили независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова, която беше подкрепена и от БСП.

„Пробивът е направен. Направиха го гражданите. Това, което партиите не можаха да направят за 14 години, го направиха гражданите… Можем да спрем мръсния въздух във властта. Нужни са силите на всички, за да се справим с лъжата и кражбите, и силовата власт”, заяви вчера след края на изборния ден Манолова.

И Фандъкова, и Манолова призоваха следващата седмица софиянци да гласуват активно на балотажа.