Независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова, която беше подкрепена и от БСП, благодари на гласувалите за нея. Пробивът е направен – след 14 години София отива на балотаж, заяви Манолова.

В столицата битката продължава и тя е между Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) и Мая Манолова (независим). Разликата между тях е 9% по предварителни данни.

София иска промяна, каза Мая Манолова. Тя поздрави и другите кандидати на промяната. "Те защитиха каузата си въпреки ударите, които им нанесе властта", отбеляза Манолова. 

"Можем да спрем мръсния въздух във властта. Нужни са силите на всички, за да се справим с лъжата и кражбите, и силовата власт", каза още тя. 

По думите й гражданите искат личности, които искат да носят отговорност. Промяната е възможна и е близо, отбеляза Мая Манолова. 

"Пробивът е направен. Направиха го гражданите. Това, което партиите не можаха да направят за 14 години, го направиха гражданите", каза тя.

Манолова посочи, че предстои избор между диктата и демокрацията. "Изборът е свещено право - използвайте го, София е мъдрост", призова Манолова.