На местния вот софиянци показаха, че предпочитат десните кандидати, като за балотажа ще се търси консолидация около запазване на темпа на работа и повече прозрачност. Това стана ясно от думите на столичния кмет и кандидат на ГЕРБ и СДС Йорданка Фандъкова.

Според първите прогнозни данни тя води пред независимата и подкрепена от БСП Мая Манолова.

Снимка: Ладислав Цветков

„Днес София показа, че е дясна. Искам специално да поздравя за добрите резултати кандидата на „Демократична България” арх. Борислав Игнатов и независимия кандидат Борис Бонев. Вярвам, че Софиянци показаха, че имат вярната преценка и желаят развитието на София да продължи. За мен е много важно в Столичния общински съвет да има ясно мнозинство, което да гарантира прозрачност, откритост, да гарантира реализация на проектите в София”, подчерта Фандъкова.

Снимка: Ладислав Цветков

Тя посочи, че е готова да разговаря с десните партии, защото е видяла „прагматични и добри решения” на проблемите. „За 10 г. управление сме направили много, но сме направили и пропуски. Направила съм своите изводи и съм готова да направя промяна в своята работа”, допълни кметът.

Фандъкова изрази надежда, че „софиянци не могат да бъдат лесно манипулирани с думи за промяна, когато става дума за подмяна”.