Резултатите на изборите в Хасково показаха категоричната подкрепа за мен и за ГЕРБ. Това коментира в студиото на "Лице в лице" бившият енергиен министър и настоящ координатор на ГЕРБ в южния град Делян Добрев.

По-рано през тази година той бе замесен в сагата с апартаментите, заради което подаде оставка като народен представител. Тогава се твърдеше, че майка му и кума му са купили жилища на занижени цени в София.

Днес се проведе Национална среща на ръководството на ГЕРБ, на която Борисов заяви, че Добрев е реабилитиран. В Хасковска област партията печели 7 общини.

Добрев поясни, че съди "червения" евродепутат Елена Йончева във връзка със скандала от пролетта и каза, че съвсем скоро делото ще се гледа на първа инстанция.

„Негативната кампания на БСП срещу мен и Хасково, защото те си позволиха да раздават черни брошури срещу мен, срещу мои колеги, тази негативна кампания ни помогна да спечелим с такъв висок резултат”, заяви още Делян Добрев.

Според него всички изказани „гнусни лъжи” за него и неговите колеги (вероятно има предвид сагата с апартаментите) не са дали резултат и гласуването го било показало: "Казаха си мнението хората за гнусните лъжи и инсинуации, които се сипеха по наш адрес, не само мой, то беше обида за целия град и цялата област. Бяха лъжи, за които се надявам правосъдието да овъзмезди”. 

Той бе категоричен, че не иска да влиза в парламента. „Бях отвратен от нещата, които се казваха за мен, не мисля да се втурвам обратно в политиката”, добави Добрев.

Вижте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!