В тъжните песни има повече истина, a първата песен, която съм написал никой никога няма да види, сподели в „Тази неделя” Веселин Маринов.

В момента певецът е на турне край морето, а концертите му – с изключение само на Варна и на Бургас, са безплатни.

Във Варна – заради силния интерес и бързо разпродадените места, ще бъде организиран и втори концерт. Тази година, всъщност, е 21-вата му поред, в която има концерт в морската столица.

Сега правя по 70-80 концерта на година, споделя Маринов, но признава, че началото на кариерата му е било много трудно – влязъл е в консерваторията веднага след казармата, а положението в семейството му е било много тежко след сериозна катастрофа на баща му.  

Снимка: bTV

„Работил съм много други неща на черно в началото, участвах в почистването, в строителството на София. Но още в началото ме покани рокгрупа „Импулс” за техен солист, след това бързо стъпих на крака – за няколко месеца”, споделя в откровен разговор Маринов.

„През погледа на тези години знам каква е цената. Ако човек успее да преодолее този период, когато всичко е против тебе и дори намразваш музиката – заради пренебрежението към теб, научаваш цената. И не казваш от първия хит: Аз съм най-голямата работа.”

„Старая се да бъда част от живота на публиката, той не е по-различен от това, което живея аз – хората намират в песните ми проблемите си, радостите си, тъгите си, и затова интересът е толкова голям”, казва Маринов.

Вижте още във видеото: