Не бихме си позволили да ви казваме какво да правите, но ако бяхме на ваше място, щяхме да си стоим вкъщи и да слушаме хубавата музика, която се носи от TRACKTOP-а, защото слънцето навън е пълен боклук. Доверете ни се и не му се доверявайте - не топли! 

Наш TRACKTOP-чо обаче може да ви сгрее с музиката, която си харесахме през последните 5-6-7-8 дни. 

Justin Timberlake – Suit & Tie (Four Tet Remix) 

Оригиналната версия на парчето на Джъстин Тимбърлейк "Suit & Tie" e релаксираща, фундаментално изпълнена с щастие песен, пълна със звуци, които ни напомнят усещането от съвсем скорошно завръщане от особено възстановителен престой в италиански спа център. И тук идва ремиксът на Four Tet, който да завърти нещата като червен чорап в пералня. - Е.М.

DJ Rashad – Let It Go 

Чикагският DJ Rashad се подобрява. Това е достатъчно нормално нещо за един артист да се случи, но подобрението и прогресията не са смешни концепции за звук, които карат краката ти и често съдържанието на песента да се въртят на едно място, толкова главозамайващо, докато не паднат. Тази загуба на равновесие е това, което Рашад избягва в "Let It Go", най-добрата песен от предстоящия му албум Rollin', който ще бъде първият за експанзивния британски електронен лейбъл Hyperdub. - Е.М.

Paramore – Still Into You

Когато една банда се видоизмени, както се случи с Paramore при напускането на братята Фаро, неосъзнатото безпокойство, че нещата може да се скапат излиза наяве с първите акорди на първото парче на новата формация. Първият сингъл на „новите“ Paramore, които сега са само Хейли Уилмс, Джеръми Дейвис и Тейлър Йорк, “Now” излезе преди месец и донякъде успокои феновете. Бандата все още си прави нейната си музика, въпреки че някак парчето не ми оставя непреодолимото желание да го чуя отново, както едно време ми се случваше с “Crushcrushcrush”, „Brick by Boring Brick” или “Monster”. „Нищо“ – казваш си. „Това е само една песен, ще видим какво друго са направили.“

И излиза Still Into You, която е повече поп, отколкото ми се иска и по-малко рок, отколкото Paramore някога са били. Като нищо можеше да е песен на Кели Кларксън, без това да означава, че е зле. Когато обаче си харесал една банда, заради нещо, което тя вече почти не е, нацупените физиономии са неизбежни. Сигурно ще слушам Still Into You и занапред, защото е... приятна, пък и „това е само една песен, ще видим какво друго са направили“... - Е.И.

City & Colour - "Of Space and Time"

Симпатяги с китари, с бради, с готини гласове, елате повече! Тези типове са доста. Конкуренцията е като да се опитваш да блеснеш на китайска манифестация, но някои успяват да те накарат да ги запомниш. Дали, защото точно в този момент вниманието ти е насочено към тях или защото наистина са различни сред еднаквите – няма значение. Музиката им е готина и стига да можеш да различиш симпатягата с китара, с брада и с готин глас от подобните му, значи има място и за него.

Днес в музикалния раздел на мозъка ми, на рафта с талантливите лицевоокосмени пеещи китаристи, който никога не прашасва, се намърдва Далас Грийн. Господинът с име на щат е бивш член на несъществуващата вече банда Alexisonfire, който в момента е впрегнал цялата си творческа мощ в новия си проект City & Colour.

"Of Space and Time" е първото парче от предсоящия нов албум на музиканта. Ако ви харесват цветовете на града, в който Далас Грийн ви изпраща/посреща, можете да удължите посещението си в него с по-старите песни на господина тук>>> Поздравявам ви и с "Weightless" - Е.И.