Актьорът Том Круз би платил, за да излети в Космоса.

50-годишният актьор проявява интерес към планираните търговски космически мисии на Върджин Галактик, за които обикновени хора трябва да плащат 200 000 долара, за да полетят в Космоса. "Кой не би искал да направи нещо такова?", запита Круз, имайки предвид космическите полети.

"Ще дам възможност на няколко души да пробват първи, но би било страхотно. Когато бях дете, все се надявах, че бихме могли да пътуваме до различни планети в бъдеще", допълни актьорът. Том, който играе един от последните оцелели хора, след като земята е разрушена от битка с извънземни в новия си филм "Забвение", е сигурен, че извънземни съществуват.

"Не мисля, че можем да ги преброим. Но би било леко арогантно да смятаме, че сме единствените във всички галактики във Вселената. Никога обаче не съм срещал извънземен", заяви актьорът. Круз ще попадне в добра компания, ако се запише за космическите полети на Върджин Галактик. Потвърдено е, че Аштън Къчър се е записал за пътуване в Космоса, а други звезди като Анджелина Джоли и Брад Пит, Том Ханкс, Кейти Пери и Стивън Хокинг също проявиха интерес.

В първия двучасов полет в историята британският милиардер Ричард Брансън, създател на проекта, ще полети в Космоса със семейството си. За момента над 500 души са потвърдени за полетите.