Ray Super Remote е дистaнционно, с което ще разчистите масичката си за кафе, като универсалното устройство ще се превърне в централната нервна система на всичките ви домашни системи за забавление.


Устройството със сензорен екран е предназначено за управление на телевизори, видеокасетофони, конзоли за видеоигри и интернет стрийминг джаджи като Roku и Apple TV. Нещо повече, то използва софтуер, който научава предпочитанията на зрителите, така че може да листва програми спрямо личните ви интереси.

 

На цена от 199 щатски долара, устройството за дистанционно управление ще бъде пуснато на пазара най-късно до май или юни, но предварителни поръчки се приемат и сега онлайн на www.ray.co. Устройството изисква Wi-Fi свързаност, за да работи правилно.

 

Дистанционното управление Ray ще може да командва повече от 200 000 устройства и може да работи с приложения, които ще му позволят да контролирате други свързани с интернет домакински уреди като термостата Nest.


Потребителите могат да отбележат в дистанционно управление любимите си тв канали, любимото си съдържание – например спорт или комедии, или сериали; след това можете да следите най-новото от предпочитаното от вас съдържание автоматично отбелязано върху почти 5-инчовия екран.

Батерията на дистанционното издържа около 10 дни, като може лесно да бъде зареждана през док станция, която служи и като стойка, когато не го ползвате.

 

Най-големият въпрос пред Ray обаче е: Колко хора са толкова отегчени от жонглирането с множество дистанционни управления, че да бъдат готови да похарчат 199 долара за друго устройство?