Екип от ракетни специалисти конструира идеалните високотехнологични високи токчета, които не вредят на стъпалото на дамите, съобщава БТА.

Елегантните, но щадящи краката обувки, ще струват 600 британски лири. Те ще бъдат пуснати в продажба тази есен от бизнес дамата Доли Сингх. Преди да се заеме с дамски обувки тя е работила в ракетния отрасъл. Това й е позволило да ангажира за високотехнологичните токчета ракетни специалисти, бивш астронавт и британски ортопед хирург.

В основата на дамските обувки, носещи търговската марка Thesis Couture, са вградени полимери, пластмаси и твърда пяна, използвани в ракетната индустрия. Благодарение на тях подметката разпределя много по-правилно тежестта по стъпалото, като амортизира с 50 процента изпитваното в него напрежение при всяка стъпка.

Основата на обувките ще бъде изготвяна в Хонконг, а външното им оформление ще бъде осъществено в Италия и Бразилия. За есента е предвидено пускането на лимитирана серия от 1500 обувки, която ще бъде със съответен номер и подпис на известен дизайнер. Няколко дузини ще бъдат изпратени на знаменитости и VIP персони.