Duet Display e приложение, с чиято помощ можете да използвате таблета iPad като допълнителен екран-разширение на десктопа на Mac-компютъра си. Това приложение използва зареждащия кабел за iPad, за да се свърже с вашия компютър. Приложението е създадено от Раул Дюан, инженер, който е работил в Apple в продължение на три години върху iPad и iMac.

"Вторият дисплей може да се увеличи производителността до 48%", каза Dewan пред Business Insider. "Така че, ако имате iPad, вече на практика имате втори екран. С Duet Display можете най-накрая да го използвате и за професионални цели.”

В допълнение към това, че ви дава допълнителна екранна площ (което е чудесно за музиканти, дизайнери, както и фото и видео редактори), Duet Display също позволява да се възползвате от сензорните възможности на дисплея на iPad-а. Докато други приложения, като вече съществуващото Air Display, също могат да превърнат вашия iPad във втори дисплей, тези приложения свързват таблета към вашия Mac с помощта на Wi-Fi, което води до много забавяне. Duet Display, от друга страна, има нулево закъснение, а също така предлага истинска Retina резолюция, което ви позволява напълно да се възползвате от дисплея с висока резолюция на iPad-a.

Duet Display предлага възможности за спестяване на енергия за хората, които използват по-стари Mac-ове, които не са толкова мощни. Можете да избирате между обикновена и Retina резолюция (ще ви трябва по-нов Mac за Retina режим, за да работи безпроблемно), но можете да превключвате между честота на опресняване между 30 Hz и 60 Hz. Активирането на Duet Display е детска игра. Трябва просто да изтеглите приложението на вашия iPad и за вашия Mac, да рестартирате компютъра, и сте готови да действате.

Друг важен бонус е, че можете да използвате технически Duet Display, за да включите вашия iPad като единствен и основен дисплей, макар че функция работи само, ако сте забранили вашия Mac логин, тъй като Duet Display работи само след като сте се логнали в компютъра си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!