Стрийминг войните продължават – НВО успя да отмъкне и сериала “Теория за големия взрив” от портфолиото на своя най-голям конкурент “Нетфликс”. За сделката стана ясно от публикация на “Холивуд рипортър”.

Цената на сделката не се съобщава с точност, но се знае, че тя е от порядъка на милиарди долари – най-високата сума платена до момента от НВО за сериал, който да излъчва в стрийминг платформата си.

От компанията ще получат ексклузивни права за излъчването на всички 12 сезона на “Теория за големия взрив” за пет години. В сделката е включена и кауза за удължаване на този срок до 2028 г. Сериалът ще премине в стрийминг платформата на НВО през пролетта на 2020 г.

“Има много малко предавания, които са определящи за цяло едно поколение. Ние сме изключително развълнувани, че НВО МАХ ще бъде домът на “Теория за големият взрив” от тази пролет”, коментира шефът на “УорнърМедия Ентъртейнмънт” Робърт Грийнблат.

Това е поредният сериал, който от компанията успяват да “откраднат” от “Нетфликс”. Преди време от НВО купиха ексклузивни права за излъчването на “Приятели” и “Офисът” – отново за колосална сума пари.