На световната стрийминг сцена излиза нов гигант – “Уорнър Медиа” обявиха създаването на НВО МАХ и едно от първите заглавия, които ще бъдат част от каталога е култовият сериал “Приятели”, пише “Варайъти”.

До момента сериалът беше част от заглавията на “Нетфликс” и една от причините за успеха на платформата. “Приятели” до ден днешен остава един от най-гледаните и любими сериали на зрителите. Миналата година феновете успяха да убедят “Нетфликс” да запазят заглавието за още една година, след като беше обявено, че компанията възнамерява да спре плащанията на авторски права за излъчването му.

Вчера “Уорнър Медиа” обяви, че НВО навлиза по-сериозно в пазара със стрийминг услуги. До момента каналът имаше свое приложение за стрийминг, в което можеха да бъдат открити заглавия, излъчвани по каналите му. НВО МАХ обаче продължава традицията на “Нетфликс” като ще има специално продуцирани сериали и филми само за онлайн стрийминг.

Едно от първите заглавия, за които НВО МАХ успя да спечели битката е именно “Приятели”. Сериалът ще бъде свален от “Нетфликс” и качен в каталога на новата услуга още през 2020 г.

Снимка: НВО МАХ

Ръководството на НВО МАХ вече има договор с продуцентските къщи на Грег Берланти (“Стрелата” и “Ривърдейл”) и тази на актрисата Рийз Уидърспуун. Очаква се те да продуцират най-малко шест филма за новата услуга.

Според анализатори НВО МАХ ще добави в каталога си продукции на “Уорнър Брос.”, “Ню Лайн”, “DC ентъртейнмънт”, Си Ен Ен, Ти Ен Ти, “Картун Нетуърк” и много други.

Все още не е ясно дали други заглавия от каталога на “Нетфликс” ще бъдат “спечелени” за НВО МАХ, но е възможно едно от тях да бъде тийнейджърският сериал “Ривърдейл”.

Вероятно цената на новата стрийминг услуга ще бъде 16-17 долара.