„Спокойствие, притеснение, много силни емоции, които непрекъснато минават една през друга”. Така 28-годишният програмист Людмил Иванов от София определя усещането, което изпитва всеки път, след като измине успешно метрите високо над земята.

Началото

Всичко започва преди три години при срещата с приятелка. Разговорът им бързо провокира любопитството на Людмил към слаклайна. „И общо взето така започнах. Бях с доста големи очаквания, защото имах богата физическа култура от предните спортове, с които съм се занимавал”, допълва той.

Споделя, че изпитвал трудност, но именно тя го заинтригувала да продължи със заниманието.

Уроци и преживявания

Според програмиста най-важното нещо, докато си във въздуха, е да запазиш спокойствие и самообладание, да контролираш емоциите си, въпреки че „..тялото ти се намира във времето и пространството, където по принцип не би било. Това е най-трудната част от спорта – която е невидима за човешкото око отстрани, обаче душевните борби са много големи”, казва той.

Споделя, че най-високото място, над което е преминавал, се намира в Тетевен, където, заедно с приятели преминали разстоянието на 120 метра височина над земята.

За първи път

Заедно с екипа ни, Людмил се отправя към Боянския водопад. Целта – да измине 45 метра по лента, на 30 метра над земята. Преди опита е необходима подготовка – за нея програмиста разчита на вода и нов вид инженерна храна с витамини, минерали и протеин.

Предизвикателството започва и Людмил успешно преминава разстоянието. „Радвам и ми олекна доста – и от рамената, и от сърцето, че успях да я мина и в двете посоки”, казва още той.  Обещава си, че ще продължи с екстремното хоби. И ще събира още погледи на изумени наблюдатели.

Повече вижте във видеото