Новият сезон на най-вълнуващата кулинарна битка в България – „МастърШеф“, започна в понеделник под мотото „Отвъд границите на възможното“.

„Това може да може звучи клиширано и леко преекспонирано, но всъщност сме изумени за пореден път. На третата година хората са с очакване, че хоби готвачите са на привършване, но се оказа, че е точно обратното и става все по-трудно да ги селектираме“, каза в предаването „Tази неделя“ по bTV шеф Виктор Ангелов – един от тримата членове на журито.

Хората, които кандидатстват за шоуто, „нямат рамките, които ние, професионалните готвачи, имаме в кухнята. И успяват да комбинират продукти тип люти чушки, халва и кисело мляко за 30 минути по начин, по който дори ние не сме се осмелявали, и се получава нещо вкусно и добре изглеждащо“, обясни той.

В предаването този сезон има нови правила – и при отсяването на кандидатите, и след това.

Започват не 16, а с 21 участници. Това е продиктувано от големия брой записвали се много забавни, качествени и пълни с идеи хора, каза Ангелов.

Това беше добрата новина. Лошата новина е, че почти във всеки епизод ще отпада по един кандидат, добави той.

Всичко е много истинско, няма сценарий и режисура, хората го изживяват, ние също – така Ангелов описа шоуто.

Той обеща в следващите епизоди да има „много смях, екшън, темпо. Очаквайте неочакваното“.

По думите му новият МастърШеф трябва да надскочи представи на журито, за да спечели, но участниците, които са останали, ги смайват ежедневно с „шантави комбинации, мегамодерни презентации и луди техники“.

Вижте целия разговор във видеото: