Вечерни рокли на принцеса Даяна ще бъдат предложени на търг в Лондон през март.

Едната от тях е тъмносинята кадифена рокля, която принцеса Даяна носи на гала вечеря в Белия дом през 1985 г., когато танцува с Джон Траволта. С друга - от черно кадифе с

мъниста, е  на снимка, направена от Марио Тестино. Тоалетите - 10 на брой, са оценени на 800 000 британски лири (1,2 милиона щатски долара). Те са в стила на 80-те години на миналия век - с подплънки на раменете, широки ръкави. Роклята от танца с Траволта е оценена най-скъпо - до 300 000 лири. Другите се очаква да донесат от 30 000 до 120 000 лири.

Принцеса Даяна решава да продаде десетки свои рокли на благотворителен търг в Ню Йорк през 1997 г. по предложение на принц Уилям. Това става три месеца преди смъртта й. Американката Морийн Дънкел купува тогава дузина рокли, сред които и предложените сега за продан.

Тя ги предлага на търг в Канада през 2011 г., но тогава са определени прекалено високи цени и много от тоалетите остават непродадени. Този път цените са "реалистични" и купувачи вече са проявили интерес, каза организаторът на търга Кери Тейлър. Търгът е насрочен за 19-и март.