Жив ли е духът на рокенролът днес? На този въпрос, категоричен отговор даде целият екип на най-новият български филм "Голата иситина за група Жигули". На 8 април на специална предпремиера лентата за първи път стигна до публиката, след един особено динамичен снимачен процес.

Снимка: bTV Media Group

"Пътят беше интересен, особено през последната година, ние преди това доста време работихме по сценария, но когато настъпи Ковид-19, всъщност стана още по-интересно, защото ние бяхме на полу-съединител, не знаехме дали ще започнем да снимаме, какво ще стане, как ще стане. Казахме си – филмът е заснет по време на пандемия и трябва да излезе по време на пандемия." разказа режисьорът Виктор Божинов. 

Снимка: bTV Media Group

Актьорът Филип Аврамов пък сподели, че снимките са били трудни, но интензивни - снимачният процес е отнел само 21 дни. Историята на измислената група "Жигули" всъщност черпи вдъхновение от бунтарския свят на българския ъндърграунд от онова време.

Снимка: bTV Media Group

"Филмът е съвременна история, но е важен духът на тези хора. Той е изграждан 80-е години. Тези които помнят 80-е, помнят с каква енергия беше заредено това време, с какво желание за промяна, за бунт и за нов живот. Хората получаваха тези идеи, един от тези канали беше бунтарската музика. Всъщност голата истина е точно в това, че хората са разпарчетосани, а всъщност трябва това нещо да се преодолява с цената на всичко, защото то не е толкова важно. Това, което ни дели е по-маловажно от това, което може да ни събере." споделя Божинов.

Снимка: bTV Media Group

Точно като героите, които виждаме на екрана, се чувстват и актьорите, които се превъплащават в тях. Според актрисата Лилия Маравиля всички, които са събрани в този екип са истински характери, защото са чудесни актьори, а добрият актьор носи много заряд със себе си.

Снимка: bTV Media Group

 

"Беше страхотно приключение да се срещнем, да влеем енергиите си и в крайна сметка да направим група, която звучи като истинска рок група." каза актрисата.

А специално за проекта е създаден и цял саундтрак, който също ще излезе съвсем скоро както в дигиталнтие платформи, така и на физически носител.

Снимка: bTV Media Group

"Това е отговорна задача, защото музиката е едно от най-великите изкуства. В този жанр – мелодичен рок, се събраха хора, които по принцип няма да се съберат на едно място. Това са Петър Дундаков, Жоро Георгиев от Остава, които написаха музиката, заедно с Ивайло Вълчев, който написа прекрасни текстове с много смисъл. Затова апелирам хората да чуят и текстовете." добави режисьорът Виктор Божинов.

Снимка: bTV Media Group

Официалната премиера на "Голата истина за група Жигули" е на 13 април, а след 16 април лентата тръгва по кината.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!