Най-мощният ураган в цялата история на Пуерто Рико и в Атлантическия океан остави хората без вода, без електричество и без ресурси.

Специално за COOL…T от опустошеното Пуерто Рико вижте какво каза ексклузивно латино звездата Освалдо Риос.

- Освалдо, разкажи ни как ураганът Мария засегна родината ти Пуерто Рико и любимите ти хора?

- Ураганът Мария беше от пета категория – най-мощният ураган в цялата история на Пуерто Рико и в Атлантическия океан. Ураганът ни остави без вода, без електричество и без ресурси, за да продължим напред. Движението Activados Por Puerto Rico набира средства. Затова се обръщам към вас, скъпи приятели от България и Балканите – помогнете ни!

- Как реши да създадеш инициатива в помощ на Пуерто Рико?

- Когато обичаш родната си земя, това е твое задължение, защото в момента много хора в Пуерто Рико страдат. Не само аз – аз съм един скромен пуерториканец, който се опитва да помогне, но и всички звезди като Марк Антъни, Джей Ло, Рики Мартин – всички големи артисти, известни личности, спортисти, политици и интелектуалци, търсят начини да помогнат.

- Как българите могат да се включат?

- Като влязат в сайта на Activados Por Puerto Rico. Колкото и скромна да е помощта на всеки, тя ще бъде получена и ще ни помогне да възстановим Пуерто Рико.

- Зрителите в България те помнят и те обичат. Сигурна съм, че ще помогнат на Пуерто Рико да се възстанови от това природно бедствие.

- Аз благодаря на вас, приятели от България и Балканите. Надявам се както аз съм успявал да ви зарадвам с работата си през годините, в този момент, в който страната ми страда, да можем да разчитаме на вашата подкрепа! Бог да ви благослови! Обичам ви! 

Част от интервюто с 56-годишния актьор, чиято звезда изгря преди две десетилетия със сериалите „Касандра” и „Вдовицата в бяло”, може да гледате тук.

Междувременно, пуерториканският рапър Деди Янки обеща 1 милион долара в помощ на пострадалите от урагана Мария на родния му остров. Ко-изпълнителят на вселенския хит "Деспасито" продължава да живее в Пуерто Рико и сподели, че ще "работи, за да може най-голям брой семейства да имат безопасен покрив". 

Екипът на COOL…T благодари за помощта на Деница Томова – лична приятелка на Освалдо Риос, а какво ще гледате в предаването тази седмица, вижте тук.