Между 1992 и 1994 г. тя участва в "Съседи" - много популярния и у нас австралийски сериал, дал старт на кариерата на не една звезда. Две години след напускането на тв продукцията, записва парчето Torn, донесло й световен успех и 7 милиона продадени копия от дебютния албум...

За мнозина Натали Имбрулия ще остане онова 22-годишно супер симпатично момиче с размъкнати панталони и глас, който разказва тъжна приказка, която обаче можеш да слушаш винаги.

Точно 20 години след началото, поставено с Torn, певицата дойде за първия си концерт у нас. В продължение на почти час и половина тя продължи да разказва истории със същия този чувствен и красив глас. А публиката, която не спря да я аплодира през цялото време, видя пред себе си едно пораснало момиче и артист с брилянтно сценично поведение.

Какво не знаем за нея?

- Песента Torn е записана през 1993 г. и за първи път е изпълнена от датската вокалистка Лиз Сьоренсен, а след това - от алтернативната банда Ednaswap.

- Партньор на Натали Имбрулия в клипа към Torn e актьорът Джеръми Шефилд, професионален танцьор и актьор, който не крие своята хомосексуалност, въпреки че във филмите си играе роли на хетеросексуални мъже.

- През 2003 г. Натали участва в популярната кинокомедия "Джони Инглиш", където партнира на Роуън Аткинсън.

- Има върху себе си общо три татуировки - на санскрит и китайски.

- Натали има мисия - да помага на жени, които нямат достъп до адекватна медицинска помощ по време на раждане. Разбира за проблема през 2005 от Ричард Брансън, чиято фондация Virgin Unite я праща в Етиопия, за да се срещне със засегнати жени. 

- След концерта си в София Натали Имбрулия се срещна с участници от риалити формата "Гласът на България".