В Бевърли хилс бяха раздадени наградите "Британия" на БАФТА-Лос Анджелис, съобщи Асошиейтед прес. Те отличават талантите в областта на киното и телевизията от двете страни на Атлантическия океан. Сред наградените тази година са режисьорът Майкъл Лий и актьорите Джуди Денч, Ема Уотсън, Джулия Луис-Драйфус и Робърт Дауни Джуниър.

Повечето от присъстващите на събитието бяха британци поданици, но това не е изненадващо, като се има предвид, че то е организирано от лосанджелиския клон на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА).

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Дауни Джуниър получи наградата "Стенли Кубрик" за изключителни постижения в киното. Наградата носи името на режисьора, заснел легендарни филми като "2001: Космическа одисея". "За мен този приз означава. Харесвам работата на британските режисьори, те са много талантливи", каза актьорът.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Носителката на "Оскар" Джуди Денч бе отличена с наградата "Албърт Р. "Къби" Броколи" за цялостния си принос към шоубизнеса. Отличието носи името на един от продуцентите на поредицата филми за Джеймс Бонд. "Не очаквах да получа тази награда. От 17 години се снимам във филми за агент 007. Много се радвам, че вече притежавам нещо, кръстено на Къби Броколи", каза Денч.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Ема Уотсън, която бе обявена за британски артист на годината, увери, че за нея Джуди Денч винаги е била пример за подражание.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Джулия Луис-Драйфус пък бе удостоена с почетния приз "ЧарлиЧаплин", който се присъжда за изключителни постижения в комедията.