Бразилската пивоварна компания Ambev ще трябва да обезщети с равностойността на 25 хил. долара един от служителите си, който бил принуден да участва, заедно с началниците си, в празник с проститутки. Съобщението е на Върховния трудов съд в страната.

Трибуналът реши да не променя обезщетението, определено от районния съд в щата Парана за "тормоз" и заяви, че работникът е бил "унизен".

"Служителят, евангелист и женен, съобщи, че в търговския отдел били задължени да участват в празници с участието на проститутки, използвани за мотивация на екипите", се казва в съобщението на правосъдието.

Той дори споделил, че бил "вързан и задължен да гледа порнографски филми" и да участва в спектакли със стриптизьорки по време на една от тези мотивационни вечеринки.

Според показания на свидетели, един от мениджърите в търговския отдел имал навика да общува с подчинените си по особено неуважителен начин.

"Това е същият мениджър, който поръчва проститутките на сбирките", продължава комюникето според което "десетки от тези събрания са били проведени между 2003 и 2004 г.".