Меган Маркъл обяви в изявление, че баща ѝ – Томас Маркъл, няма да присъства на сватбата ѝ с принц Хари в събота – 19 май, предаде Би Би Си.

Така тя сложи край на спекулациите от последните дни около присъствието на Томас Маркъл на венчавката в Лонодон.

Вчера беше съобщено, че бащата на Меган ще бъде подложен на операция, при която ще му бъдат имплантирани стентове на сърцето, а присъствието му на сватбата зависи от това дали лекарите ще му разрешат.

В понеделник сайта "Ти Ем Зи" обяви, че г-н Маркъл не възнамерява да посети церемонията, за да не създава излишни неудобства на дъщеря си заради нагласената фотосесия с папараци, в която участва.

В изявлението от днес Меган Маркъл каза, че е загрижена за баща си и се надява той да бъде оставен намира, за да се съсредоточи върху здравето си.

Все още не е ясно кой ще отведе Меган до олтара, след като баща ѝ няма да присъства на венчавката. Възможно е мястото му да заеме майката на Меган Маркъл – Дория Рагланд.

В Уиндзор днес има репетиция за сватбата на Меган и Хари, на която двамата не присъстват.

Репетицията ще помогне да бъдат уточнени някои детайли на церемонията в храма "Сейнт Джордж" в Уиндзорския дворец. След нея е предвидена 25-минутна обиколка в карета, за да могат младоженците да приемат поздравления от събралите се хора.